Užkepti kukurūziniai traškučiai su vištiena ir namine gvakamole

AUTORIUS:
Eduardas
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Užkepti kukurūziniai traškučiai su vištiena ir namine gvakamole
Autorius apie receptą: Vakarui prie filmo! Vakarui prie filmo! Eduardas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
250 gramų vištienos šlaunelių mėsos
185 gramai kukurūzų traškučių (apytikriai, 1 pakelio)
150 gramų juodųjų alyvuogių (be kauliukų, apytikriai, pagal skonį)
100 gramų fermentinio sūrio (tarkuoto)
0.5 vieneto svogūnų (vidutinio)
pagal skonį meksikietiškų prieskonių (naudojau "Santa Marija Fajita")
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
Padažui:
2 vienetai avokadų (didelių, prinokusių)
100 gramų vyšninių pomidorų
0.5 vieneto svogūnų (vidutinio)
0.5 vieneto žaliųjų citrinų
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
15 gramų kalendros
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
Patiekiant:
200 gramų aštraus padažo (tinka ir saldžiarūgštis)
200 gramų grietinės, 30% riebumo
šiek tiek kalendros (smulkintos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Vištieną pabarstykite meksikietiškais prieskoniais, užpilkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus. Gerai išmaišykite, dėkite į kepimo indą.
2.
Kepkite iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 min. Iškepusią supjaustykite juostelėmis.
3.
Padažui avokadus perpjaukite pusiau, pašalinkite kaulus. Išskobkite minkštimą ir su 2 šaukštais alyvuogių aliejaus sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos konsistencijos masės.
4.
Pomidorus perpjaukite per pusę, išspauskite sultis ir sėklas (receptui reikia tik pomidorų "sienelių"). Pomidorų sieneles supjaustykite smulkiais kubeliais.
5.
Smulkiai supjaustykite pusę svogūno, kalendrą.
6.
Svogūnus, kalendrą, sumaišykite su pomidorais, įspauskite žaliųjų citrinų sulčių, sudėkite avokadų masę, įberkite žiupsnelį druskos ir pipirų (mėgstantiems aštriau galima įbert aitriųjų pipirų). Viską gerai išmaišykite, dėkite į šaldytuvą.
7.
Pusę svogūno supjaustykite pusžiedžiais. Alyvuoges perpjaukite per pusę.
8.
Į kepimo indą dėkite: traškučius, pusžiedžiais supjaustytą svogūną, alyvuoges, juostelėmis pjaustytą keptą vištieną ir užbarstykite tarkuotą sūrį.
9.
Kepkite 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 5-8 min. Iškepus užbarstykite kalendra.
10.
Patiekite su trimis padažais: grietine, gvakamole, aštriu padažu. Skaniausia valgyti iš karto su visais padažais.
AUTORIUS: Eduardas
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital